Δυο έφηβοι από την Κυψέλη “μάχονται” για την ισότητα και τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας

Σήμερα, νέοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βιώνουν καθημερινά εκφοβισμό για το ποιοί είναι και για τον τρόπο που εκφράζονται. Με τα περιστατικά ομοφοβικής βίας να αυξάνονται συνεχώς, η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας είναι αισθητή περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό, δυο έφηβοι από την Κυψέλη σχεδιάζουν μία διαφορετική online καμπάνια για τα δικαιώματα στην ελεύθερη επιλογή φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Game Changer”.

 

Ο Φαρχάντ (18 ετών) και η Πηγή (15 χρονών), μέλη του κέντρου υποστήριξης παιδιών και εφήβων Streetlights στην Κυψέλη, γίνονται “Πρεσβευτές της Αλλαγής” (Ambassadors of Change) και με εργαλείο το Instagram επιλέγουν να “θίξουν” το φλέγον αυτό κοινωνικό ζήτημα.

Η ομάδα του Impact Hub Athens και του Λόγου Παίγνιον, ύστερα από in situ έρευνα στην γειτονιά της Κυψέλης, παρατήρησε ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές ανάμεσα σε νέους ηλικίας 16-20 χρονών απεναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, γεγονός που καθιστά σαφή την αδυναμία κατανόησης στο δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση αλλά και την αγάπη ανεξάρτητα από το φύλο. Μαζί με την Πηγή και το Φαρχάντ, θα διερευνήσουν όλα τα πιθανά σενάρια που τροφοδοτούν τις ομοφοβικές θέσεις και κατ’ επέκταση τη διαστρεβλωμένη αντίληψη γύρω από πρακτικές, εκφράσεις και ανθρώπινες τάσεις.

Αγγίζοντας το θέμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με μια δημιουργική και πρωτότυπη καμπάνια, οι δυο έφηβοι θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τη ρητορική μίσους (hate speech) και να ενισχύσουν την ανεκτικότητα ως προς την ελεύθερη έκφραση σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, μέσα από δυνατά visuals και περιεχόμενο που θα δημοσιεύουν οι ίδιοι στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καμπάνια θα τρέξει σε δυο στάδια ξεκινώντας από τις 17 Φεβρουαρίου. Ένα pop up event στις 15 Φεβρουαρίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη της καμπάνιας, όπου παρέες εφήβων με διαφορετικά backgrounds θα συναντηθούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης γιορτάζοντας την ελευθερία στην έκφραση φύλου με μουσική, arty workshops και πολλά άλλα.

#ChangeInΤheStreet #AmbassadorsΟfChange 

———————————————————————-

*Η καμπάνια θα τρέξει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Game Changer” για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων στην Γαλλία και στην Πολωνία, με συντονιστή την Techsoup Ευρώπης. 

To Game Changer αξιοποιεί δημοφιλή κοινωνικά μέσα και ερευνητικές πηγές για την προώθηση της ανεκτικότητας, την αποφυγή ρητορικής μίσους και την κατανόηση ανάμεσα στους νέους, αγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα της εποχής, για τη δημιουργία μιας πιο “ανοιχτόμυαλης”, πολυεπίπεδης και ειρηνικής Ευρώπης.

Περισσότερα εδώ: http://gamechangereu.org

admin_2017

Author admin_2017

More posts by admin_2017

Leave a Reply