Η OPUS στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

By | Uncategorized | No Comments

 

Στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε επίσημα τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 «Η ισότητα επανακάμπτει» (‘Equality Rebooted’) και η OPUS ήταν εκεί για να στηρίξει και να επικοινωνήσει με επιτυχία την πρωτοβουλία αυτή.

Η έναρξη του διαγωνισμού φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη και υποδέχτηκε πρωτοπόρους στην καινοτομία από όλη την Ευρώπη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εμπειρογνώμονες που εργάζονται στην Ελλάδα και αλλού, όπως οι OpenLab Athens, Ondula, OuiShare, Fairmondo, Impact Hub Athens και Nesta.

Το φετινό θέμα είναι η τεχνολογική αλλαγή στην Ευρώπη, τα πλεονεκτήματά της  και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί για την γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους Ευρωπαίους να προτείνουν καινοτομίες στα εργαλεία, υπηρεσίες και μοντέλα που θα επιτρέψουν σε όλα τα μέλη της κοινωνίας να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και να εκμεταλλευθούν τις πολυάριθμες ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες  και η ψηφιακή επανάσταση.  Οι τρεις πιο αποτελεσματικές ιδέες θα λάβουν το έπαθλο των 50.000 € η καθεμία  στην τελετή απονομής των βραβείων που θα γίνει τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 7 Απριλίου (12:00 μμ ώρα Βρυξελλών). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/growth/social-innovation-competition.